Plavë, 23 Janar 2019

Për arritjen gjerë te institucioni i dijes shkollaret e vegjël shqiptar nga Hoti dhe vendbanimet tjera në Plavë do ta kenë me të lëhetë fal kujdesit te vëllezërve te tyre nga diaspora.

Mërgimtarët nga Hoti i Plavës përmbyllen  një aksioni të suksesshëm për nxënësit e shkollës se Plavës. Duke par nevojën e domosdoshme për te ua lehtësuar shkollimin vogëlushëve tanë ne vendlindje ne Hot dhe vendbanime shqiptare  filluam një fushat për grumbullimi të parave për blerjen e një minibusi i cili do të jetë  në shërbim të nxënësve që po rriten në vendlindje. Ky aksion u përmbyll me sukses ku nuk mungoj për asnjë çast zemërgjerësia dhe humanizmi si virtyt i rrallë ky i dëshmuar i trevës tonë.

Ceremonia e dorëzimit të minibusit u bë sot me 23 Janar 2019 në Plave ku përfaqësuesesi i Këshillit Iniciues nga New Yorku ne vendlindje  Zt Ibër Hoti njehrit edhe këshilltar i vetëm shqiptar në asamblenë e Plavës bëri dozimin e minibusit drejtorit të shkollës së Plavës, zt Igor Vukliq.

Ky minibus dhuratë e Hotjnve nga mërgata në SHBA do të jetë në dispozicion të nxënëse ekskluzivisht  në relacionin Plavë-Hot dhe Plavë- Hakaj.

Përmes këtij  publikimi donatoret e këtij projekti me shumë vlerë  informojmë publikun e gjërë dhe njëkohësisht  shprehim mirënjohjen dhe konsideratat më të larta për te gjithë ata qe pa hezitim përkrahen këtë aksion të domosdoshëm  për vendlindjen.

Si dikur baballarët tanë qe u flijuan për Plave Guci edhe pse jemi ne mërgim si rrjedhojë e politikave antishqiptare, vendlindjen për asnjë çast nuk e harrojmë.

Për këtë aksion kontribuuan:

Shaban Rexhi Sinanaj  $ 2000

Max  Hoti.                      $ 1000

Isuf  Sinani Mehaj       $ 1000

Imer Sinani Mehaj         $ 1000

Kujtim Asllani Mujaj       $ 1000

Dilber Kuka                     $ 1000

Demë Hoti                       $ 1000

Ali Hoti                             $ 1000

Naser Xh. Mehaj.           $ 1000

Shpend Islami Haxhaj   $ 1000

Rrustem Sinani Sinanaj $ 1000

Ismet Sinani Sinanaj      $ 1000

Shefket Sinani Sinanaj  $ 1000

Xhafer  Sinani Sinanaj   $ 1000

Hazir Rexhi Sinanaj.       $ 1000

Besim Beshkovic.            $ 500

Selim Serdanovic.           $ 500

Zef Martini Gjelaj-Hoti   $ 500

Dino Cirikovic                  $ 500

Ramë Ujkan Hoti             $ 500

Adem Kadria Sinanaj      $ 500

Kamer Kadria Sinanaj     $ 500

Djemtë e Rexhep Selmanit Mujaj $ 500

Sadri Xhema Mehaj       & 500

Aleksander Vilajeti.        $ 300

Orl Ramadani Mehaj      $ 200

Safet Rexha Sinanaj.      $ 200

Skender Rexha Sinanaj  $ 200

Shaban Rexhepi Haxhaj $ 200

Omer Ibrahimi Hoti          $ 200

Beqir Neziri Haxhaj         $ 200

Rrustem Sadria Sinanaj  $ 100

Zymer Sadria Sinanaj     $ 100

Oltion Vela                        $ 100

Kreshnik Murati                $ 100

Faton Alickaj.                   $ 100

Alma Deda                       $ 100

Arjola Gazivoda               $ 100

Nora Marini                      $ 100

Bobby Asanaj                  $ 100

Nick Camaj                      $ 100

Bekim Vuçetaj                 $ 100

Enver Zeneli Sinanaj       $ 100

Brahim Halili Sinanaj      $ 100

Gani Pejçinovic.               $ 40