Përbërësit:
700 – 800 gr brokoli
Kripë
Piper
Vaj ulliri
Për salcën e beshamelës:
3 lugë gjelle miell gruri
2 lugë gjelle gjalpë të freskët
2 deri 3 gota qumësht
2 kokrra vezë
3 lugë gjelle djathë kaçkavall i grirë
Kripë
Përgatitja:
Shtojmë ujë dhe kripë në një tenxhere dhe e vendosim në zjarr që të ziejë.
Sapo uji të nisë të vlojë hedhim brokolit e ndara në degëza.
I lëmë të ziejnë për 10 minuta dhe më pas i heqim nga zjarri.
Kujdesemi t’i largojmë nga uji përmes një kullorëse dhe i shtrojmë në tavë. Sipër i spërkasim me vaj ulliri.
Përgatitja e Beshamelës:
Në tigan skuqni gjalpin me miellin derisa të jetë zverdhur.
Shtoni qumështin dhe përziejeni fort dhe shpejt me një lugë druri derisa masa të jetë e njëtrajtshme.
Shtoni vezët e rrahura dhe vijoni ta përzieni.
Shtoni kripën sipas dëshirës si dhe djathin kaçkavall të grirë.
Masën e përgatitur të beshamelës e hedhim sipër brokolit dhe më pas i fusim në furrë të piqen derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të kuqërremtë.