Përbërësit për 4 persona:
400g gjizë me kripë
500g domate të pjekura mirë
lëng zarzavatesh të ziera, afërsisht një litër
1 tufë borzilok
1-2 thelpinj hudhre
spec djegës pluhur
vaj ulliri, kripë, piper
spec djegës i freskët-sipas dëshirës
bukë e ndenjur
Përgatitja:
Në një tenxhere ku kemi hedhur 4 lugë vaj ulliri, skuqim hudhrën dhe kur të ketë marrë ngjyrë, e heqim. Shtojmë gjizën, pak spec djegës pluhur dhe i lëmë të skuqen për 2-3 minuta, duke i përzier herë pas here derisa
gjiza të marrë shijen e specit.
Shtojmë domatet, të cilave ua kemi hequr lëkurën dhe i kemi prerë në kubikë, dhe lëngun e zarzavateve të ziera. I shtojmë kripë dhe e lëmë të marrë valë për rreth 20 minuta ose derisa supa të trashet.
Nëse ju pëlqen shumë kremoze, kalojeni supën bashkë me lëngun në mikser.
Bukën e presim në kubikë të trashë 1 cm dhe disa prej tyre i vendosim në fund të çdo pjate. Më pas hedhim supën dhe i përfundojmë pjatat duke i zbukuruar me gjethe borziloku të freskët, copa speci djegës të freskët, vaj ulliri dhe kubikë buke.
E shërbejmë të vakët.