Përbërësit:
1/2 filxhan gjalpë
1/2 filxhan sheqer kaf
1/2 filxhan sheqer (të bardhë)
1 vezë
1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
1 filxhan miell
1 filxhan Corn Flakes (të grimcuara)
1 filxhan tërshërë
1 lugë çaji sodë buke
1/2 lugë çaji kripë
1/2 lugë çaji pluhur pjekës
1 e 1/3 gota kokos (copa)
Përgatitja:
Nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë C. Në një tas të madh, përziejmë së bashku në një masë kremoze gjalpin, sheqerin kaf dhe sheqerin e bardhë. I trazojmë në vezë dhe në vanilje.
Përziejmë së bashku miellin, sodën e bukës, kripën dhe pluhurin e pjekjes. I trazojmë derisa përzierja të bëhet kremoze. Shtoni bollgurin e tërshërës, drithërat e grimcuar dhe copat e kokosit dhe i përziejmë.
Hedhim brumin me lugë çaji mbi një fletë gatimi. Biskotat duhet të jenë pak larg nga njëra-tjetra. I pjekim për 10 deri në 12 minuta në furrën e nxehur që më parë. Biskotat duhet të marrin ngjyrën kafe të lehtë në skaje dhe në fund.
Hiqini nga fletët e pjekjes dhe lërini të ftohen në rrjeta teli