Përbërësit:
3 copa fileto pule
200 gr oriz
60 gram bizele
2 karrota
1 spec jeshil
1 kokërr qepë
Vaj ulliri dhe kripë
Përgatitja:
Në një tenxhere me ujë, shtojmë dhe pak kripë dhe vendosim pulën për të zier. Ndërkohë në një tigan hedhim pak vaj ulliri, qepën pasi ta kemi grirë dhe e kaurdisim derisa sa qepa të marri ngjyrë. Shtojmë në tigan specin, karrota dhe i kaurdisim me njëra – tjetrën. Më vonë shtojmë edhe bizelet dhe orizin dhe i përziejmë në zjarr për rreth 3 – 4 minuta. Pasi të keni mbaruar me kaurdisjen e gjithe përbërësve, vendoseni masën e përgatirur në një tepsi bashkë me pulën e zier, në mënyrë që të piqen plotësisht. Tavës me oriz dhe perime hidhini sipër lëngun e pulës. Lihet të piqet derisa rizotoja ta ketë thithur gjithë lëngun e pulës.