Drejtues SIGAL UNIQA Group Austria pritën një takimpërfaqësues UN Women Shqipëri.

Gjatë takimit, Z.Avni Ponari, CEO i “SIGAL UNIQA Group Austria”, u shpreh se kompania ai drejton po krijon vazhdimësi një mjedis pune ku gjithë individët mund shprehin mirën e aftësive tyre, duke inkurajuar fuqizimin e grave gjitha kompanitë e Grupit

Drejtues SIGAL UNIQA Group Austria pritën një takim përfaqësues UN Women Shqipëri.

Gjatë takimit, Z.Avni Ponari, CEO i “SIGAL UNIQA Group Austria”, u shpreh se kompania ai drejton po krijon vazhdimësi një mjedis pune ku gjithë individët mund shprehin mirën e aftësive tyre, duke inkurajuar fuqizimin e grave gjitha kompanitë e Grupit dhe duke u kujdesur kontributi i tyre vlerësohet siç duhet.

Ndërkohë ai ritheksoi angazhimin e tij për ndërmarrë hapa mëdhenj dhe shpejtë për fuqizimin e grave vendin e punës dhe komunitet.

Z.Ponari vuri dukje mënyrë specifike kuotat e grave dhe pozicionet e tyre hierarkinë e Grupit “SIGAL UNIQA”, i cilivepron jo thjesht si lider i tregut sigurimeve por edhe si një model sektorin privat biznesit për Fuqizimin e Grave.

Si CEO i “SIGAL UNIQA Group Austria”, jam i përkushtuar zbatimin e politikave forcojnë pozicionin e gruas kompani. Jam i lumtur pohoj se, aktualisht numri i grave administrën e SIGAL UNIQA e ka tejkaluar atë burrave duke përbërë 51.3% totalit.

Ndërsa nivel menaxherial numri i tyre arrin rreth 42% me premisa për tu rritur akoma tej ardhmen.  Ne besojmë fort se, barazia gjinore nuk është vetëm një impenjim moral për kompaninë, por edhe një strategji biznesi.

Duke nxitur një vend pune larmishëm dhe gjithëpërfshirës, ku gratë kanë mundësi barabarta për tu rritur profesionalisht, ne jo vetëm po bëjmë gjënë e duhur, por gjithashtu nxisim kreativitetin dhe rritje qëndrueshme për kompaninë tonë veçanti dhe shoqërinë tërësi, u shpreh ndër tjera ai.

Z.Ponari shtoi tej se, praktikat e qeverisjes koorporative SIGAL UNIQA bazohen standardet ndërkombëtare dhe udhëhiqen nga vlerat për cilat Grupi është zotuar, mënyrë garantojnë drejtësi dhe qëndrueshmëri gjitha hapat e ndërmarrë.

Përfaqësuesi i “UN Women” Shqipëri, Michele Ribotta, u shpreh i kënaqur për takimin me drejtues kompanisë ndërsa i falenderoi këta fundit për faktin se Parimet e Fuqizimit Grave janë pjesë përbërëse e vlerave SIGAL UNIQA dhe se ato zbatohen punën e përditshme kompanisë, trija shtetet ku ajo operon, Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Parimet e Fuqizimit Grave ofrojnë një mundësi për SIGAL UNIQA dhe sektorin financiar Shqipëri për udhëhequr me shembuj promovimin e fuqizimit grave ekonomi. Kur gratë kontribuojnë zhvillimin ekonomik komunitetit tyre, fund fundit përfitojnë dyja gjinitë dhe shoqëria përgjithësi, tha ndër tjera Ribotta.

pas z.Ponari dhe z.Ribotta firmosën edheParimet e Fuqizimit Grave” me SIGAL UNIQA bëhet e para kompani sigurimi ndërmerr një hap tillë.

 

“SIGAL UNIQA Group Austria”, një prej grupeve mëdha sigurimeve rajon

E themeluar 22 Shkurt 1999 dhe pjesë e “UNIQA Insurance Group” prej vitit 2007, ajo operon suksesshëm Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut përmes 8 kompanive saj: 3 Sigurimi Jo-Jete, 3 Sigurimi Jete, 1 kompani risigurimi dhe 1 Fond Pensioni.

Falë strategjisë tij “par excellence”, modelit biznesit, menaxhimit financiar dhe stafit gjithmonë përzgjedhur me kujdes, SIGAL UNIQA është rritur vit pas viti duke arritur sot një pozicion dominues treg, duke e udhëhequr atë me rreth 30% tij.

Sot, “SIGAL UNIQA Group AUSTRIA” është e vetmja kompani ofron gjitha klasat e sigurimeve, duke numëruar mbi 2400 punonjës e agjentë mbi 1200 zyra Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, ku operohhet me standarte tërësisht evropiane.

Mbi 500 milionë euro dëme paguara 25 vite, janë dëshmia e madhe e fuqisë, përgjegjshmërisë dhe korrektësisë “SIGAL UNIQA Group Austria”.

Ndaj dhe sot, nën motonJetojmë mirë bashku, mbi rreth 1.2 milionë klientë vazhdojnë ti besojnë kësaj kompanie jetën, shëndetin, pronën, automjetin dhe pensionin privat.

 

Web: www.sigal.com.al

E-mail: info@uniqa.al

Whatsapp: 068 60 62 829