Himni i Kosovës, i quajtur “Evropa”, është kompozuar nga kompozitori Mendi Mengjiqi më 11 qershor të vitit 2008.

Edhe pse kur është kompozuar ka qenë me tekst, por kjo u pamundësua pasi që pakoja e Ahtisarit nuk lejonte një gjë të tillë.

 

Himni i Kosovës

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë
Çerdhe e dashurisë
N`ty shqipet fluturojnë dhe yjet ndriçojnë
Vend i të parëve tonë
Ti qofsh bekue për jetë e mot
O nënë e jonë
Ne të dalim zot
O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë
Çerdhe e dashurisë