Kostoja e kafesë gjithashtu ndryshon në varësi të vendit ku ndodheni në Zvicër, me çmimin mesatar më të lartë në Cyrih (4,35 CHF) dhe më të ulët në Ticino (2,70 CHF).

Në Evropë, çmimet e kafesë ndryshojnë (madje shumë) nga një kryeqytet në tjetrin.

Për një filxhan kafe në qytetin zviceran do të shpenzoni mesatarisht 4 franga, sidomos në Cyrih dhe Bernë.

Ndërsa sipas “Travelbook”, në vendet e tjera evropiane mesatarisht janë mes 2.50 euro deri në 3.50 euro, varësisht sa sa vendet janë turistike.