Nga Gabriel Garsia Markez

 

Do humbasësh shumë njerëz

në rrugëtimin tënd

Disa ngadalë, pa e vënë re

Një telefonatë më pak,

një mesazh i harruar

Të tjerët me zgjedhje,

tënden ose jo

Disa, megjithatë,

do të qëndrojnë me ty

Mjafton një foto e harruar mes një libri,

një këngë në radio

dhe ja, do ta kujtosh

Do buzëqeshësh.

Mund të pyesësh veten

se si po përballen me betejat e tyre

Nëse janë të lumtur

Dhe ndoshta do të mallëngjehesh

duke ndërmendur

betejat e përballura së bashku

Do ta lesh foton ku e gjete,

do fikësh radion

dhe sërish do vazhdosh ditën

duke u përpjekur të shkundësh nga vetja atë lloj ndjesie se bashkë me ta

ke humbur edhe pak nga vetja…