eBay ka rënë dakord të paguajë një gjobë prej 3 milionë dollarësh për të zgjidhur akuzat për kërcënim kundër blogerëve kritikë ndaj kompanisë.

Sipas dokumenteve të gjykatës, drejtuesit e eBay dërguan merimanga dhe buburreca të gjalla tek Ina dhe David Steiner.

Dokumentet thanë se çifti ishte lënë i terrorizuar “emocionalisht, psikologjikisht dhe fizikisht”.

Zyra e Prokurorit të SHBA në Distriktin e Massachusetts tha se Jim Baugh, ish-drejtori i lartë i sigurisë dhe sigurisë në eBay, kishte shënjestruar çiftin për prodhimin e EcommerceBytes, një buletin me të cilin drejtuesit e kompanisë ishin të pakënaqur. Baugh dhe gjashtë bashkëpunëtorë udhëhoqën një fushatë për të frikësuar Steiners, thonë dokumentet e gjykatës.

Aktet e frikësimit përfshinin dërgimin e insekteve të gjalla, një derri fetal dhe një kurorë funerali në shtëpinë e Steiners në Natick, Massachusetts.

Baugh dhe bashkëpunëtorët e tij instaluan gjithashtu një pajisje gjurmuese GPS në makinën e çiftit dhe krijuan postime në faqen e internetit Craigslist duke ftuar takime seksuale në shtëpinë e tyre, sipas dosjeve.

Punonjësit në fjalë u pushuan nga eBay menjëherë pas incidentit.

Në vitin 2021, punonjësi Philip Cooke u dënua me 18 muaj burg. Një vit më pas, Baugh u dënua me gati pesë vjet.

Avokatët e Baugh thanë se ai u përball me presion nga ish-CEO i eBay Devin Ëenig për të frenuar Steiners mbi mbulimin e kompanisë.

Z. Wenig, i cili dha dorëheqjen në vitin 2019, nuk është akuzuar në këtë rast dhe mohon të ketë njohuri për fushatën e kërcënimit.