Këtë mëngjes Sheynnis Alondra Palacios Cornejo, tashmë e njohur gjerësisht si Sheynnis Palacios, krijoi histori duke u bërë gruaja e parë nga Nikaragua që u kurorëzua ”Miss Universe”.. Ajo është një modele e njohur nikaraguane dhe fituese e konkurseve të bukurisë dhe kjo i ka treguar botës potencialin, hirin dhe zgjuarsinë e saj.

Palacios filloi karrierën e saj të modelimit shumë herët në jetë dhe u kurorëzua Miss Teen Nikaragua në 2016.

Ajo gjithashtu mund të cilësohet si bukuroshja perfekte dhe shumë e zgjuar, dhe kjo ishte evidente me përgjigjen e saj ndaj pyetjes “nëse do të mund të jetonit një vit në këpucët e një gruaje tjetër, kë do të zgjidhnit dhe pse?”

Sheyniss zgjodhi Mary Wollstonecraft dhe tha: “Unë do të zgjidhja Mary Wollstonecraft sepse ajo hoqi hendekun dhe u dha një mundësi shumë grave. Unë do të doja që ai boshllëk të hapej në mënyrë që më shumë gra të mund të punonin në çdo fushë që ato zgjedhin të punojnë, sepse nuk ka një vend ku gratë nuk mund të punojnë.”

Konkursi vjetor i bukurisë u zhvillua në kryeqytetin e Salvadorit, San Salvador. Shoqëruesja e parë u rendit Anntonia Porsild nga Tajlanda.