Jetojmë me kujtimet e të shkuarës,

Me mallin e lumturisë vëllazërore,

Kur odat mbusheshin me burra,

E nga hareja e lojërave,

Bërtisnim urra, urra!

 

Po jetojmë me mallin vëllazëror,

Zemrën e lënduar prindëror,

Në kujtim të rrugëve të zhurmshme,

Të krijuar nga fëmijët me bërtima të lumturueshme.

 

Ditët kalojnë me qetësinë e dhomave,

Me telefona dhe Facebook në duar,

Pa kuvendimet dhe mësimet e odave,

Pa zhurmën e rrugëve tashmë të asfaltuar!

 

Jetojmë me heshtjen e shtëpive luksoze me dry të mbyllura,

Të vëzhguara nga larg përmes kamerave të instaluara,

Jetojmë me vetminë dhe buzëqeshjet e humbura,

Me mallin fëmijëve dhe ditëve të dikurshme të lumturuara!!!

 

MSc. Adem Lushaj