Juventusi rrezikon të përjashtohet nga garat evropiane për të paktën një vit për shkak të çështjeve të tyre ligjore të vazhdueshme.

La Repubblica detajon se si zyra e prokurorit publik të FIGC është gati të kërkojë një zgjatje 40-ditore për hetimin e tyre ndaj Juventusit. Nën qendër të vëmendjes janë marrëveshjet sekrete të klubit për pagat e lojtarëve dhe inflacioni i vlerave të transferimit të lojtarëve për të falsifikuar fitimet kapitale, të cilat mund të shkrihen në një çështje të vetme për gjyqin sportiv.

Drejtori i ri ekzekutiv i Juventusit, Maurizio Scanavino, tashmë është takuar me presidentin e FIGC, Gabriele Gravina, i cili tani po pret të takojë presidentin e ri Gianluca Ferrero. Nesër do të zhvillohet asambleja, ku do të diskutohet për këtë temë.

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s do të mblidhet sot pasdite në selinë e tyre në Nyon të Zvicrës. Trupi i futbollit do të marrë masa ndaj Juventusit vetëm në përfundim të provave sportive në Itali, duke reaguar ndaj vendimeve përfundimtare. Nëse akuzat vërtetohen të vërteta, ‘Zonja e Vjetër’ mund të përjashtohet nga kompeticionet evropiane nga UEFA për të paktën një vit.