Njerëzit mbipeshë mund të metabolizojnë suplementet e vitaminës D më ngadalë. Studimi zbuloi se njerëzit me një BMI mbi 25 kishin një rritje më të vogël të vitaminës D pas marrjes së suplementeve për 2 vjet.

Dietologët rekomandojnë marrjen e vitaminës D përmes ushqimeve si salmoni, kërpudhat dhe vezët. Njerëzit që janë mbipeshë ose obezë mund të metabolizojnë suplementet e vitaminës D më ngadalë se njerëzit me peshë më të ulët, sugjeron një studim i ri.

Njerëzit mbipeshë të përcaktuar në një studim si një indeks i masës trupore (BMI) mbi 25, kishin rritje më të vogla të vitaminës D krahasuar me nivelet e tyre fillestare, ndërsa njerëzit me një BMI më të ulët kishin thithur më shumë vitaminë D përmes suplementeve.

Epidemiologu Deirdre K. Tobias tha në një njoftim se një analizë e mëparshme e të dhënave VITAL tregoi se plotësimi i vitaminës D ndihmoi në reduktimin e kancerit, por vetëm për njerëzit me BMI nën 25 vjeç. Studiuesit më pas filluan të shikonin lidhjen midis BMI-së dhe thithjen më të ngushtë të vitaminës D.

 

Vitamina D është një lëndë ushqyese thelbësore që trupi përdor për të mbajtur kockat të forta dhe për të forcuar sistemin imunitar. Dietologët rekomandojnë marrjen e lëndës ushqyese përmes ushqimeve si salmoni, kërpudhat dhe vezët.

Kur merren si suplement, disa studime kanë gjetur prova se vitamina D mund të ndihmojë me depresionin dhe të reduktojë vdekjet nga kanceri me kalimin e kohës, por provat në shkallë të gjerë nuk kanë gjetur prova që vitamina D ndihmojnë kockat tuaja ose parandalojnë sëmundjet e zemrës.