Edhe pse është e vështirë të shmangim ekranet këto ditë, ka mënyra të ndryshme në të cilat mund të pakësojmë pak lodhjen e syve dhe të shmangim migrenat e dhimbshme.

Shikoni larg ekranit herë pas here

Do të ishte më mirë nëse mund të bëni një pushim pesë minutash nga ekrani çdo 45 minuta. Kjo do të thotë të largohesh nga kompjuteri, por pa marrë telefonin. Në këtë mënyrë sytë do të rigjenerohen. Ndërkohë që po pushoni, kushtojini ato pesë minuta qafës dhe shpatullave dhe jepini pak shtrirje për të stimuluar qarkullimin. Shtrirja ndihmon me migrenën sepse relakson muskujt, gjë që dërgon një sinjal tek nervat që të jenë më pak të tensionuara dhe dërgon reagime në qendrat e dhimbjes në tru.

Filtro dritën blu

Hulumtimet tregojnë se drita blu mund të rrisë migrenën në krahasim me dritën jeshile ose të bardhë. Mundohuni të përdorni syze që filtrojnë dritën blu dhe e bëjnë më të lehtë shikimin e syve në ekran. Nëse syzet nuk janë një opsion, gjithmonë mund ta kaloni telefonin në modalitetin e natës pasi lëshon më pak dritë blu duke përdorur tone më të ngrohta.

Hiqni ndriçimin që varet mbi kokën tuaj

Zëvendësoni llambat LED me ato më të të verdha ose ari. Dritat e zbehta ose një llambë tavoline janë gjithashtu opsione të mira.