Faqet e para në shtypin britanik ishin tejmbushur me deklaratëne Princ Harry-t në intervistën e tij për ITV.

Unë nuk thashë familja mbretërore është raciste u shprehPrinci i cili foli shumë për promovimin e librit të tij, pavarësisht se kalimi në familjën mbretërore ishte ipashmangshëm.

Harry e ka mohuar akuzën kundrejt familjes së tij për racizëm një intervistë dhënë muajin mars vitit 2021.

atë kohë, një nga anëtarët e familjes tij thuhej se kishteshprehur shqetësimin mbi ngjyrën e lëkurës që kishin fëmijët ePrincit me gruan Meghan Markle.

Sipas mediave ndërkombëtare kjo deklaratë e re e Princ Harrytmund jetë një ofertë paqeje për familjen mbretërore.

I pyetur nëse është kontakt me vëllain dhe babain e tij, 38-vjeçari është përgjigjur:

Aktualisht jo”.

Megjithatë, Harry shtoi ndër të tjera se ai po pret me padurimpër t’u pajtuar me Princin e Uellsit vjeç dhe sovranin.

Princ Harry dhe gruaja e tij Meghan Markle shpresojnë për njëbisedë private” dhekonstruktive ardhmen.