Gushti parashikohet jetë muaji i nxehtë i vitit dhe shumë prej nesh kanë nisur tashmë pushimet verore me zonat bregdetare janë destinacionet e preferuara.

Disa zgjedhin Shqipërisë, ndërsa disa tjerë duan shijojnë pushimet jashtë vendit.

Por rrugët e shteteve tjera, panjohura për ne, përmbajnë jo pak risqe, ndaj çdokush kalon kufirin shqiptar duhet ketë  makinë siguracioninKarton Jeshil”.

Përse duhet pajisemi me “Karton Jeshilkur udhëtojmë jashtë?

1. Paisja me “Karton Jeshilështë i detyrueshëm për çdo mjet  udhëton jashtë Republikës Shqipërisë (përjashtuar Kosovën).
2. Mospaisja e siguracionitKarton Jeshil” ka penalitete ligjore varësi vendit ku udhëtoni.
3. MospasuritKarton Jeshilështë edhe shkak ligjor për refuzim udhetimit nga policia vendase.
4. Risku i madh janë demet mund ti shkaktohen palëve  treta nga drejtuesi i mjetit. pjesën madhe të shteteve nuk ka kufi ligjor për vlerën e dëmshpërblimit, por drejtuesi i mjetit DUHET paguajë vlerën e plotë dëmit  ai shkakton, mund arrijë miliona euro.

 

PërseKarton Jeshilnga SIGAL UNIQA Group Austria?

1. Nëse pajiseni me një siguracionKarton Jeshil SIGAL” dhe jeni përfitues një aksident (një mjet tjeter ju ka shkaktuar deme materiale apo dëme shëndetësore ndaj jush apo pasagjerëve tuaj), atëherë SIGAL ju mbështet me procedurat e dëmshpërblimit me kompaninë përgjegjëse në vendin përkates ku ka ndodhur aksidenti. Kështu ju kurseni kohën dhe paratë tuaja duke mosangazhuar një avokat në vendin e aksidentit.
2. SIGAL ju ofron mundësinë blini siguriminKartonJeshil” online, nga celulari apo laptopi juaj, duke kursyer kohën tuaj
3. Duke blerëKarton Jeshilpranë SIGAL atëherë përfitoniedhe një tjetër bonus: çdo klient blen pranë SIGAL-it SiguracioninKarton Jeshilpërfiton FALAS Asistencën Rrugore “SIGAL UNIQA AutoSOS”.

Çfarë shërbimesh ofron “SIGAL UNIQA AutoSOS”?

1. Qendër Kontakti 24 orë ditës 7 ditë javës
2. Shërbim karroatreci
3. Riparim vend i automjetit
4. Zëvendësim i automjetit rast aksidenti
5. Parkim
6. Akomodimi hotel
7. Riatdhesim ose vazhdim i udhëtimit drejt destinacionit

Kohëzgjatja e Kartonit Jeshil mund jetë 15 ditë, 1 muaj, 3 muaj, 6 muaj ose 1 vit, në varësi ditëve qëndrimit tuaj jashtë Shqipërisë.

Kartoni Jeshil”, për një afat 15-ditor, kushton vetëm 40 euro dhe dëmi i madh, paguar fundmi, ka qenë mbi 1.6 milion euro. Ndërsa rezerva e demit për këtë kategori është 11.574.481 euro për 1105 dëme, çka do thotë mesatarisht 11 mijë euro për dëm.

Shtetet anëtare Sistemit ku vlen Kartoni Jeshil:

Belgjikë, Zvicër, Republika Çeke, Danimarkë, Francë, Finlandë, Mbretëri e Bashkuar, Greqi, Irlandë, Luksemburg, Norvegji, Holandë, Suedi, Sllovaki, Gjermani, Itali, Spanjë, Hungari, Portugali, Serbi, Austri, Poloni, Turqi, Rumani, Izrael, Marok, Tunizi, Islandë, Bullgari, Maltë, Estoni, Kroaci, Slloveni, Maqedoni e Veriut, Bosnje Hercegovina, Andorra, Qipro, Moldavi, Ukrainë, Letoni, Bjellorusi, Lituani, Rusi, Mali i Zi, Azerbajxhan.

Mos udhëtoni kurrë pa patur parë siguracioninKartonJeshil” me vete pasi një dëm i vogël mund ketë kosto aq të madhe sa mos përballohet edhe gjatë gjithë jetës suaj

BLI ONLINE SiguracioninKarton Jeshil pak minuta : https://sales.sigal.com.al/…/KJ/KartonJeshilonline.aspx  

RRUGË TË MBARË ME SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA

Për çdo pyetje shkruani WhatsApp, numrin +355 68 60 62829

ose dërgoni e-mail info@uniqa.al