Të dashur vëllezër e motra, bashkëqytetarë të Ulqinit!

Të nderuar anëtar të spektrit politik shqiptar në Ulqin!

Si kurrë më parë po e përcjellim me vëmendje të posaçme procesin zgjedhor në Komunën e Ulqinit.

Duke patur në mendje rëndësinë historike, kulturore, politike dhe ekonomike të komunës së Ulqinit për shqiptarët në Mal të Zi e jo vetëm, vullneti i shumicës së banorëve të Ulqinit është që partitë nacionale shqiptare do të duheshin të garonin në një platformë politike unike dhe të bashkuar në këtë fazë shumë të rëndësishme zgjedhore.

Edhe këtë radhë politikanët shqiptarë në Ulqin nuk e morën parasysh dëshirën e elektoratit por vazhduan me avazin e vjetër duke e ndarë votën shqiptare në koalicione të ndryshme jo në favor të votuesve shqiptarë që ata përfaqësojnë por vetëm për pozita dhe përfitime personale.

Flitet, pak edhe me të drejtë se shqiptarët në diasporë nuk mund të vendosin për fatin e bashkëvendasve tanë në vendlindje deri sa ata jetojnë jashtë vendit, por është e pamundur të qëndrojmë indiferent ndaj keqpërdorimit të votës shqiptare nga elita politike shqiptare në Ulqin.

Mbase Mali i Zi nuk e bën të mundur që ne vullnetin tonë ta shprehim me anë të votës por ne na mbetet që të jemi kritik ndaj tyre dhe të shprehim pakënaqësinë tonë në këtë mënyrë. Është e pa pranueshme që të ndahet vota shqiptare, interesi shqiptar, e ardhmja e shqiptarëve në Ulqin.

Ndryshe nga zgjedhjet e kaluara, këtë radhë entuziazmi i rinisë në këtë proces zgjedhor të jep shpresë për një të ardhme më të mirë, më të ndritur dhe më të begatë. Fakti se koalicionet parazgjedhore përbëhen nga dinosaur politik që në të kaluarën nuk kanë dhënë asnjë progres pozitiv për banorët e Ulqinit me rrethinë, ka gjasa se edhe ky “fillim i ri” do të mbetet vetëm zhgënjim i ri. Ju lutemi si vëllezër e motra: Vendosni të parin interesin e shqiptarëve tuaj, njerëzve tuaj, vendit ku ju dhe fëmijët tuaj projektoni ëndrrat dhe jetesën.

Pse duhet që shqiptarët të jenë ato që gjithmonë ndërtojnë ura për kombësitë e tjera ne rajon ndersa ato vetëm vendosin mure për shqiptarët?

Mërgata shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës bën këtë apel të fortë te bashkëvendasit tanë: Votën tuaj hidheni te partitë nacionale shqiptare se vetëm aty mund të tregohet fuqia e votës sonë. Vota garanton të ardhmen tuaj, sigurinë tuaj, progresin e qytetit dhe zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik, social dhe politik.

Votoni për Ulqinin tonë historik dhe shumë të vlefshëm, për ju që punoni dhe jetoni aty, por edhe per ata që nuk pushuan kurrë duke i ndihmuar Ulqinit nga mërgata shqiptare në Amerikë e kudo ku jetojnë e punojnë shqiptarët.

 

            Pjesë e Apelit:

 

            Mark Gjonaj – Former NYC Council Member

            Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra

            Albanian American Associacion Ulqini

            Albanian American Community Associacion

            Albanian American Council

            Albanian American Common Sense Political Club

            Albanian American Educators Associacion

            Albanian American Humanitarian Foundation

            Albanian American National Organization – AANO

            Albanian American PAC

            Albanian American Puka Community Associacion

            Albanian American Writers Associacion

            Albanian Business Network

            Ansambli Folklorik Bashkimi Kombetar

            APEN – Albanian Professional Entrepreneur Network

            Albanian Community & resource center

            AAACE

            Bajraktari House Foundation

            BashkeRia

            Batalioni Atlantiku

            Fondi Humanitar Trieshi

            Fondacioni Humanitar shqiptaro-amerikan Trojet Tona

            Fondacioni Plavë e Guci

            Gazeta Dielli

            Illyrian Business Organization

            Komuniteti Hasan Prishtina Waterbury

            Lukaj Foundation

            Mother Teresa GolfOuting

            Sons of Illyria – New York- New Jersey- Milwaukee

            Shoqata Ana Malit

            Shoqata Atdhetare Dibra

            Shoqata Atdhetare Kraja

            Shoqata Humanitare Open Hands Associacion

            Shoqata Malesia e Madhe – New York

            Shoqata Peja

            Shoqata Rugova

            Shoqata Shpresa

            Shoqata Shqiptaro-Amerikane Skenderbej Inc

            Apelit po i bashkohen nga momenti në moment edhe shumë organizata e shoqata shqiptare në të gjithë Amerikën.