Të rriturve që luftojnë me peshën e tyre së shpejti mund t’u ofrohet një injeksion javor për të ndihmuar në heqjen e yndyrës së pashëndetshme.

Trajtimi i bën njerëzit të ndihen më të ngopur, kështu që ata hanë më pak dhe nuk janë aq të uritur. Në prova, të përdorura së bashku me një dietë të shëndetshme dhe stërvitje, ai i ndihmoi njerëzit obezë të humbnin një të dhjetën e peshës së tyre trupore, rreth 13 kg mesatarisht.

Instituti Kombëtar për Përsosmërinë e Shëndetit dhe Kujdesit po rekomandon që ai të vihet në dispozicion në National Health Service, sipas BBC.

Njerëzit obezë duhet të flasin me mjekun e tyre të përgjithshëm për humbjen e peshës në mënyrë të sigurt.

Disa e menaxhojnë atë vetëm nëpërmjet dietës dhe stërvitjes.

Trajtime të tjera përfshijnë:

orlistat – një pilulë që ndalon trupin të thithë një pjesë të yndyrës në ushqim

liraglutide, e quajtur Saxenda – një injeksion i përditshëm që i bën njerëzit të ndihen më të ngopur dhe më pak të uritur

një shirit gastrik – i vendosur rreth stomakut për t’i bërë njerëzit të ndihen më të ngopur

një bypass gastrik ose kirurgji bariatrike për të hequr ose ndryshuar një pjesë të sistemit tretës.

Obeziteti prek rreth një në katër të rritur në Mbretërinë e Bashkuar dhe rrit rrezikun e kushteve të tjera serioze shëndetësore.

Në vitin 2018-19, 11,117 shtrime në spital në Angli lidheshin me obezitetin.