​​​Nga Isuf ÇELAJ – deputet i Qarkut të Kukësit

Vendimi i qeverisë Kosovës për ndalimin e hyrjes kufi qytetarëve Shqipërisë nuk kanë 3 doza vaksinës anti-covid, është një vendim i nxituardhe duhet riparë urgjentisht. Kjo masë e qeverisëKurti, është një masë penalizon rëndë banorët e Kukësit, Hasit dhe Tropojës cilët kanë çdokomunikim tregtar, shëndetësor por edhe lëvizjes, me territorin e Kosovës nëpërmjet pikave kufitare Qafë Morinit (Tropojë), Qafë Prushit (Has), Morinë(Kukës). prej momentit hyrjes fuqi këtijvendimi, qytetarët e këtyre zonave dhe kushtet e motit keq, janë bllokuar nëpër pika doganore dhenuk janë lejuar hyjnë Kosovë.

Kjo masë është e ekzagjeruar, duke pasur parasyshse proçesi vaksinimit Shqipëri është ende tek faza e marrjes dy dozave dhe vetëm një pakicë e qytetarëve, kontingjent risku ( sëmurë kronik dhe moshuar), kanë marrë 3 doza. Sipas informacioneve kam as Kosovë ky proçes nuk është i avancuar, por qytetarët e Kosovës po lejohen normalisht hyjnë Shqipëri me 2 apo edhe me test PCR.

Ndaj si deputet i Qarkut Kukës, i cili është edhe qarku me nivelin lart varfërisë vend, solidarizohem me reagimin e drejtë qytetarëve Kukësit, Hasit e Tropojës, dhe i bëj apel qeverisë Kosovës, rishqyrtojë këtë vendim dhe heqëbarrierat e panevojshme mes dy anëve shqiptarisë, barriera janë hequr me sakrificën e shqiptarëve. I bëjapel edhe qeverisë Tiranë reagojë e vendosëkontakte me Prishtinën qytetarëve shqiptarë t’urikthehet liria e lëvizjes ShqipëriKosovë.