Leximi është palestra e mendjes. shpenzosh kohëd uke iu përkushtuar leximit është një aktivitet për të cilin do falenderosh veten vonë.

Përfitimet cilat grumbullohen janë panumërta ndërsa kjo kronikë shërben si një kujtesë e gjitha aspekteve pozitive cilat vlejnë dhe si një këmbanë thirrjeje për rrëmbyer sa shpejt mundësh librin  ke lënë përgjysmë prej kohësh.

Kompania lider e sigurimeve vend dhe rajon, SIGAL UNIQA Group Austria, i ka dhënë një rëndësi  veçantë edhe përgjegjësi sociale ndaj qytetarëve me një sërë aktivitetesh synojnë përmirësimin e jetës së tyre, por edhe pasurimin e anës mendore dhe shpirtërore.

Një prej këtyre projekteve është edhe AudioBooks, platforma e parë dixhitale e librave audio.

Platforma e parë dixhitale e librave audio SHQIP “Audiobooks” sjell te shqiptarët brenda dhe jashtë kufijve, pa asnjë kosto, librat e autorëve shqiptarë dhe  huaj.

Këtu e gjejnë veten duke filluar nga fëmijët e moshave vogla, duke dëgjuar përrallat e tyre të preferuara, fëmijët pak rritur me librat shkollorë apo libra artistikë u përshtaten moshës tyre dhe deri tek rriturit, mund dëgjojnë romane, histori, kulturë, e plot libra interesantë dhe me vlera mëdha.

Librat vijnë tek ju nëpërmjet zërave njohur të personazheve kanë shumë vite eksperiencë në gazetari dhe jetën publike, dhe me profesionalizmin dhe zërin e tyre unik përcjellin tek çdo dëgjues librat  mirë epokës moderne, si dhe historisë e kulturës vjetër mesjetare e rilindjes, tregon koordinatorja e projektit, Tereza Kokona.

Ndërkohë, sipas CEO-s SIGAL UNIQA Group Austria, z.Avni Ponari, i cili është edhe ideatori projektit, “AudioBooksmund dëgjohet nga kushdo dhe çdo cep botës.

Është një produkt i cili mund dëgjohet katërta anët e botës. Falas. Dhe natyrisht u vjen ndihmë të gjithëve. Duke filluar nga fëmijët e moshave vogla e deri tek rriturit pasi aty gjejnë gjithë zhanerin e librave, u shpreh z.Ponari.

Por sa libra gjenden aktualisht “Sigal Audiobooks.al” dhe si mund të dëgjohen?

Aktualisht “SIGAL Audiobooks.al” gjenden mbi 100 libra dhe informacione mbi sigurimet, gjitha të disponueshme dhe aksesueshme online për gjithë..Librat mund dëgjohen falas çdo kohë nga celulari ose kompjuteri dhe jeni Ju ata përzgjidhni titujt që dëshironi dëgjoni. Shkarkoni tani aplikacionin në App Store ose Play Store për dëgjuar pa limit dhe falas”, menaxher për web dhe marketingun digjital në SIGAL UNIQA Group Austria.

Ne biseduam edhe zv.dekanen e Fakultetit Historisëdhe Filologjisë, Elsa Skënderi Rakipllari, njëherazi edhe autore, e cila foli mbi ndikimin teknologjia në libra dhe pseAudioBooksështë një platformë që duhet mirëpritur.

“Audiobooks-et janë një formë shumë efiçente për ta sjellë librin, informacionin, kulturën edhe tek ata që mbase nuk e kanë kohën shfletojnë një libër fizik”, u shpreh zv.dekanja e Fakultetit Historisë dhe Filologjisë.

Mos qëndroni larg leximit, qoftë edhe përmes formave reja lejon sot teknologjia.

Siç thotë edhe shkrimtari i madh amerikan Mark Twain: Shokë mirë, libra mirë dhe një ndërgjegje  qetë: kjo është jeta ideale.

Mos harroni! Përgjatë pesë ditëve, nga 17 deri 21 nëntor 2021, SIGAL UNIQA Group Austria ju mirëpret vizitoni Panairin e Librit, Pallatin e Kongreseve.

https://www.youtube.com/watch?v=wM27M3f6IRY