Vetëm 750 metra e mbajnë të bllokuar rrugën nga Vermoshi për në Plavë e Guci

Vetëm 750 metra e mbajnë të bllokuar rrugën nga Vermoshi për në Plavë e Guci

E përfunduar në dhjetor të vitit 2016, segmenti rrugor Tamarë-Vermosh rreth 30 kilometër i gjatë, pjesë e rrugës Shkodër-Vermosh ka lidhur “de facto” Shkodrën me Vermoshin, por jo me Plavë e Gucinë, shkruan sot Koha Ditore.

Rruga Shkodër-Vermosh, apo Rruga e Kombit nr.2 që kanë dëshirë ta quajnë shqiptarët e Plavës e Gucisë lidh zona shqiptare në pjesën e Malit të Zi, me një sipërfaqe mbi 540 km katrorë, me shtratin historik te zhvillimit te saj, Malësinë e Madhe dhe Shkodrën.

Por një segment i shkurtër rrugor vetëm 750 metra nga Vermoshi deri në pikëkalimin kufitar me Gucinë e Malit të Zi ka penguar qarkullimin e automjeteve. Bëhet fjalë për një segment krejtësisht të lënë pas dore për shkak të përmbytjeve të lumit dhe që i mungon prej kohësh zonës.