Dobësia e Pirros

 

Nga Nikollë Loka

 

Sikur qielli të rrëzohej

mbi supe do t’i rrinte,

e mali që shëmbet

do ta thërriste për ndihmë.

Zeusit zemërak

po t’i idhnohej,

do t’i kërkonte dyluftim.

 

Po dhimbja e një nëne,

urrejtje,

më e forte se një tërbim,

ishte më e fortë se perënditë.

Për ta vrarë Heroin

mjaftoi veç një pasdite,

një tjegull dhe njeriu

që ia njihte dobësinë.

 

Stërgjyshi Akil

i vdekshëm te thembra,

e Pirro në qafë,

ku trupi

kryet mban mbi shpinë.

Të dy forcën që s’ndal

e fshehën te zemra,

ku ruanin mëkatet dhe lavdinë.