Ballina Kryesore 10 vendet me kuzhinat më të shijshme në botë

10 vendet me kuzhinat më të shijshme në botë

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e vendit ku të shkojmë për pushime, ushqimi ka një rëndësi të madhe. Sigurisht, është subjektiv sipas shijeve personale, por “CNN Travel” ka renditur disa nga kulturat dhe destinacionet më të mira për kuzhinën në mbarë botën.

  1. Shtetet e Bashkuara

Shumë nga ushqimet e njohura në SHBA e kanë origjinën në disa kuzhina të tjera. Pica është italiane. Patatet janë belge ose holandeze. Hamburger me gjasë gjermane. Por në kuzhinat e Shteteve të Bashkuara, ato janë përmirësuar, duke u bërë ikona globale për adhuruesit e ushqimit kudo.

  1. Meksikë

Fajitas dhe ushqime të tjera meksikane janë të pasura me shije dhe ofrojnë shumëllojshmëri të pafund.

Nëse do t’ju lejohej të hani vetëm ushqimet e një vendi gjatë gjithë jetës suaj, do të ishte mirë të zgjidhni ushqim meksikan. Kuzhina ka pak nga të gjitha. Mes enchiladas dhe tacos, helados dhe quesadillas, do të gjeni shijet e sallatave greke dhe një kerri indian.

  1. Tajlandë

Kombinimi i kaq shumë barishteve dhe erëzave në çdo pjatë prodhon shije komplekse që disi bashkohen si muzikë orkestrale. Thais përshtat pikanten, të thartat, të kripurat, të ëmblat, krokantet në një pjatë. Me ndikime nga Kina, Malajzia, Indonezia, Mianmari dhe një traditë mbretërore e kuzhinës, kuzhina tajlandeze është shumë e mira.

  1. Greqia

Ashtu si detet blu dhe ndërtesat e bardha, ullinjtë kalamata, djathi feta, sallatat shumëngjyrëshe dhe mishi i pjekur janë të gjitha “kartolina” perfekte të Greqisë. Sekreti i ushqimit grek ? Vaji cilësor i ullirit.

  1. Indi

Kur një kuzhinë përdor erëza me aq bollëk sa që mishi dhe perimet duken si një mendim i mëvonshëm, ju e dini se keni të bëni me kuzhinierë të përkushtuar ndaj shijes. Në kuzhinën indiane, nuk ka rregulla për përdorimin e erëzave për sa kohë që rezulton në diçka të shijshme.

  1. Japonia

Japonezët aplikojnë të njëjtën saktësi në ushqimin e tyre si në inxhinieri. Ky është vendi ku lindën mjeshtra “tiranë” sushi.

  1. Spanja

Kuzhina spanjolle bëhet me të njëjtin pasion të shfrenuar që gjeni në kërcimin e flamengos. Njerëzit hanë ushqime të lehta gjatë gjithë ditës me intervale vaktesh të shpeshta.

  1. Franca

Nëse jeni një nga ata njerëz që nuk ju pëlqen të hanë sepse “ka më shumë në jetë sesa ushqim”, atëherë vizitoni Parisin. Është një qytet i njohur për banorët e tij të thjeshtë, por ata të gjithë besojnë në rëndësinë e ushqimit të mirë. Pushimet dy-orëshe të drekës për vaktet me tre pjata janë traditë. Pushimet përqendrohen në eksplorimin e kombinimeve të verërave dhe djathrave në të gjithë vendin.

  1. Kina

Njerëzit që përshëndesin njëri-tjetrin me “a keni ngrënë?” janë padyshim më të fiksuarit pas ushqimit në botë. Kuzhinat rajonale të Kinës janë kaq të larmishme sa është e vështirë të besohet se janë nga i njëjti komb.

  1. Italia

Ushqimi italian ka mahnitur shijet në mbarë botën për shekuj me radhë, me salcat e tij të shijshme të domates, ato gjëra të zgjuara që bëjnë me miellin e grurit dhe ëmbëlsirat. Gjithçka është kaq e thjeshtë. Merrni pak petë, merrni pak vaj ulliri, merrni pak hudhër, ndoshta një domate ose një fetë proshutë. Bam! Ju keni një “festë” në një pjatë. Dhe gjithçka është kaq e lehtë për t’u gatuar dhe ngrënë.

Nga rizotot me djathë te mishi i skuqur i freskët, kuzhina italiane është një përmbledhje e ushqimit komod të këndshëm për turmën. Shumë njerëz e kanë mirëpritur atë në shtëpitë e tyre, veçanërisht kuzhinierët fillestarë. Ushqimi italian është bërë ushqimi i të gjithëve. /CNN – Limit.al