Ballina Kulinari Receta e ditës/ Petulla kungulleshë

Receta e ditës/ Petulla kungulleshë

 

Nga Rita BERISHA

Përbërësit:

  • 2 kungulleshka të mëdha
  • 2 vezë
  • 2 qepe te njoma
  • 250 gr miell
  • djathë të coptuar
  • kripë dhe piper i zi
  • majdanoz
  • pluhur për ëmbëlsira

Hapat:

  1. Kungulleshat i grini në rende dhe i kriposni.
  2. Pas 10 minutash kullojani mirë tepricën e ujit.
  3. Shtoni qepen e grirë në rende, pastaj djathin, vezët, majdanozin, miellin, pluhurin e ëmbëlsirave dhe pak piper.
  4. Tërë këtë masë përzieni mirë dhe fërgojeni në tigan në vaj të nxehtë.
  5. Bëni gati petullat dhe vendosni në salveta që teprica e ujit të kullohet, pastaj qitni djathin e grirë në rende.
  6. Mund t’i servirni me ajkë apo jogurt. /Kuzhina Shqiptare/