Pjatat e lehta nuk mund të kenë shije tjetër veçse kombinimit të perimeve.
Salca e kosit kremoze dhe pak e athët, është perfekte për t’u shijuar me shijen e lehtë të kungulleshkave.
Në këtë recetë pranverore AgroWeb.org ju tregon kombinimin më të mirë të këtyre dy përbërësve.
Ndiqni hap pas hapi si më poshtë recetën e mrekullueshme të kungulleshkave të mbushur me salce kosi dhe perime.
Përbërësit:
4 kungulleshka mesatare
50 gr djathë i bardhë
120 gr salcë kosi
1 qepë e vogël
1 domate
1 spec i kuq
1 tufë majdanoz
piper i zi
kripë
vaj ulliri
Përgatitja:
Niseni këtë recetë duke pastruar kungulleshkat dhe prerë ato përsëgjati. Hiqni pjesën e brendshme të tulit të tyre në mënyrë që të krijoni vend për mbushjen dhe ruajeni për një moment të dytë.
Vendosni një tigan të thellë në zjarr me pak vaj ulliri dhe kur të shikoni që vaj është i nxehtë, hidhni edhe kungulleshka që të skuqen. Kur kungulleshkat të kenë marrë ngjyrë, hiqini nga tigani dhe në të hidhni qepën e grirë. Shtoni gjithashtu specin, pak kripë, tulin e kungujve që ruajtët më parë dhe domaten e prerë në kubikë të vegjël, duke shtuar në fund edhe majdanozin.
Kur perimet të jenë skuqur hiqini nga zjarri dhe vendosini në një enë të thellë. Aty shtoni djalin e thërrmuar dhe salcën e kosit dhe trazojini mirë. Ndërkohë zgjidhni një tavë dhe shtrojeni me letër pjekje në të vendosni kungulleshkat njëra pas tjetrit dhe mbushini me salcën që krijuat më lart.
Kur i gjithi ky proçes të ketë mbaruar futini në furrë dhe piqini për 20 – 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Pasi t’i nxirrni nga furra lërini të ftohen pak dhe mund ti shërbeni me pak piper të zi sipër sipas dëshirës.