Është një veprim i përditshëm, pothuajse mekanik që gjithkush ka bërë në jetën e tij. Në mëngjes sidomos kur është koha për të ngrënë mëngjesin, ne gjithmonë marrim një shishe qumështi nga frigoriferi.
Momenti kur po vendosim shishen ose kartonin e qumështit në derën e frigoriferit, nuk mendojmë se veprimi që po bëjmë është krejtësisht i gabuar. Po patjetër gabim.
Në këtë pozitë ushqimet duhet të vendosen me preservativa natyrore, të tilla si lëngje frutash, apo pije, kjo është pjesa më e nxehtë e frigoriferit dhe pjesa më e ekspozuar ndaj ndryshimeve të temperaturës, karakteristikat që e bëjnë qumështin të prishet.
Në të vërtetë, qumështi duhet të mbahet në raftet qendrore dhe të brendshme të frigoriferit, së bashku me djathrat dhe produktet e tjera të qumështit. Temperatura këtu është më e ulët, dhe është gjithashtu ideale për ruajtjen e mishit dhe peshkut.
Ushqimet që nuk kanë nevojë për gatim, mund të ruhen në krye të frigoriferit, ndërsa frutat dhe perimet vendosen në dollapët e poshtëm.