Thuhet se pas Luftës së Dytë Botërore, shumë njerëz ndihmuan në gjetjen e familjarëve të zhdukur.

Ai u akuzua si “magjistar”, por gjyqtari e liroi atë kur Irlmaer i dha atij një përshkrim të saktë të asaj që gruaja e tij po bënte atë ditë dhe se si ishte veshur.

Në vitin 1950, Aloyce parashikoi Luftën e Tretë Botërore dhe, sipas urdhrave të tij, Lufta e Tretë Botërore është e pashmangshme dhe do të zhvillohet në Mesdhe dhe në Lindjen e Mesme dhe kjo zonë do të jetë vendi i konfliktit të fuqive të mëdha botërore. Sipas parashikimeve të tij, gjithçka do të fillojë me vrasje në Ballkan.

“Kur të gjithë do të thërrasin për paqe, papritmas do të fillojë një Lindjen e Mesme e cila do të intesifikohet, forca të mëdha detare do të përballen me armikun në Mesdhe dhe situate do të bëhet shumë e tensionuar. Megjithatë, shkëndija më e madhe do të fillojë me një vrasje në Ballkan…”, ka thënë ai.

“Dy burra do të vrasin një personalitet të lartë, për të cilin do të paguajnë disa të tjerë”, ka shtuar ai.

Ai ka shtuar se në të njejtën kohë, një dragua i verdhë do të pushtojë Alaskën dhe Kanadanë.

“Kur ky dragua i bardhë të shkatërrohet, do të fillojë lufta. Shoh errësirë, natë, pluhur…shoh tre numra, dy, tetë dhe nëntë dhe nuk e di kuptimin e tyre. Duhet të jenë ndonjë datë, por nuk e di saktë”, ka thënë ai.