Ballina Kulinari Receta e ditës/Supë me mish të grirë dhe bizele

Receta e ditës/Supë me mish të grirë dhe bizele

Përbërësit:

250 gram bizele

250 gram mish i grirë

1 limon

1 lugë gjalpë

1 qepë

2 supë të gatshme pule

3 thelpinj hudhër

1 lugë bollgur

1/2 lugë këri

1/2 lugë sheqer

300 ml ujë

kripë dhe piper

Përgatitja:

Në 300 ml ujë të valuar i vëmë për zierje dy supë të gatshme. Në një tenxhere tjetër me vaj të nxehtë skuqim qepën e grirë dhe pas pak e shtojmë hudhrën e grirë.

Përziejmë dhe shtojmë bizelet dhe një lugë bollgur. Gjatë përzierjes e shtojmë kërin, supën nga tenxherja e parë, dhe një 1/2 lugë sheqer. Në këtë tenxhere shtojmë edhe lëngun e gjysmë limonit.

Mishin e grirë e vëmë në një enë të thellë në të cilën hedhim një lugë miell, krip dhe piper të zi. Këtë masë e përziejmë mirë me dorë dhe nga kjo krijojmë qofte në formë toptha të vegjël. Këto qofte i skuqim në gjalpë dhe së bashku me yndyrën e tyre i kthejmë në tenxheren e supës.