Ballina Shëndet Ushqimet që ndikojnë në plakjen e lëkurës tuaj

Ushqimet që ndikojnë në plakjen e lëkurës tuaj

Ndonjëherë gjërat që duam mund të jenë në të vërtetë të dëmshme. Dhe është vërtet e pafat situata kur pasojat nuk ju lejojnë të dilni diku lirshëm apo më keq, ju bëjnë të sëmurë.

Për të shmangur këto ndjesi të pakëndshme dhe për të siguruar një pamje të shëndetshme, do t’ju tregojmë disa ushqime për të cilat duhet të merrni në konsideratë zvogëlimin ose përjashtimin tërësisht nga racioni juaj ushqimor.

1. Alkooli
“Pirja e alkoolit është një nga gjërat më të këqija që ju mund të bëni për lëkurën tuaj”, – thotë ekspertja e kujdesit të lëkurës, Michaella Bolder. Për fat të keq, pasi ndjesitë pozitive që keni patur ndërkohë që po pinit alkool largohen, ju do të mbeteni me shumë efekte anësore, transmeton living.al.

Së pari, alkooli nxit ndërprerjen e hormoneve që çon në shfaqjen e puçrrave në fytyrë.

Së dyti, ai ul sistemin tuaj imunitar duke zëvendësuar bakteret shumë të rëndësishme në zorrën tuaj, mikrobiomën.

Së treti, alkooli dehidraton lëkurën tuaj dhe ju bën të dukeni dhe të ndiheni të fryrë.

Nëse nuk doni të vuani nga efektet negative të alkoolit, përpiquni të vendosni një kufi të konsumit.

2. Kek prej orizi
Ju ndoshta jeni të befasuar kur zbuloni se ky gjoja “ushqim i shëndetshëm” është në të vërtetë i dëmshëm. Ëmbëlsirat me oriz mund të shkaktojnë rrudha në lëkurën tuaj dhe ato mund të ndikojnë edhe në funksionin e trurit.

Së pari, është e lehtë të ngopeni me to, gjë që mund të rezultojë në shtim peshe.

Së dyti, nëse kontrolloni etiketën e elementëve ushqyes në anën e pasme, do të shihni se ëmbëlsirat prej orizi përbëhen nga një pjesë e tërë dhe edhe nëse gjeni një përbërës të shëndetshëm, do të ketë vetëm një sasi të vogël të tij.

Së treti, ëmbëlsirat e orizit mund të shkaktojnë njolla dhe puçrra duke dëmtuar molekulat e quajtur produkte të Advanced Glycation End, të njohur ndryshe si AGEs.

Por në qoftë se me të vërtetë ju shijojnë ëmbëlsirat e orizit, merrni në konsideratë zgjedhjen e atyre që përmbajnë fara liri dhe shtimin e perimeve të ndryshme në mënyrë që ju të merrni yndyrna të shëndetshme të pangopura, kalcium dhe hekur.

3. Sushi
A e dini se ky ushqim çon në plakjen e parakohshme dhe shkakton puçrra fytyre? Nëse jo, tani e dini. Po, për fat të keq, është e vërtetë.

Së pari, ato përmbajnë një sasi të madhe kripe, një nga armiqtë më të këqinj të shëndetit tonë dhe kjo mund të çojë në lëkurë të dehidratuar dhe të plogësht.

Së dyti, ushqimi i kripur i bën qelizat të mbajnë lëngje, gjë që e bën fytyrën tuaj të fryrë.

Së treti, orizi është i lartë me indeks glicemik dhe mund të heqë lagështinë dhe qarkullimin nga epiderma, duke shkaktuar tharjen e lëkurës dhe plakjen e parakohshme. Aktorja Julianne Moore ishte e para që e quajti këtë fenomen “fytyrë sushi“.

Nëse hani sushi, rekomandohet të pini më shumë ujë, të bëni ushtrime për fytyrën, të flini në anë në mënyrë që të mos lejoni që lëngjet të mblidhen në fytyrë, të përdorni kompresa të ftohta dhe të shmangni alkoolin për të parandaluar fryrjen.

4. Produktet e qumështit
Nëse hani bulmet dhe ende keni probleme me aknet, ky informacion mund të jetë i dobishëm.

Së pari, qumështi i lopës përmban një hormon që përkeqëson gjëndrat e vajit në lëkurë dhe e bën lëkurën tuaj të jashtëzakonshme të yndyrshme dhe si rezultat, ju bëheni më të prirur për puçrra.

Së dyti, ka shumë qumësht me cilësi të ulët, sepse lopët po ushqehen me misër dhe sojë OMGJ. Gjatë përpunimit të qumështit, qumështi dëmtohet për shkak të ultra-pasterizimit, avullimit dhe kështu me radhë. E gjithë kjo krijon kushte perfekte për aknet.

Së treti, 75% e popullsisë botërore është intolerantë ndaj laktozës dhe kjo intolerancë mund të çojë në shfaqjen e akneve dhe ekzemë.

Ju mund të dëshironi të kaloni në alternativa të tjera, siç është qumështi i dhisë ose të blini qumësht të papërpunuar nga një fermë lokale ku mund të jeni të sigurt se lopët ushqehen me bar. Gjithashtu, qumështi me 2% yndyrë është një zgjedhje më e mirë kur merret parasysh se është më i ulët në indeks glicemik.