Ballina Kulinari Receta e ditës/ Qofte të vogla me salcë specash

Receta e ditës/ Qofte të vogla me salcë specash

Përbërësit për 4 persona:

Për qoftet:

400gr mish të grirë viçi

30gr djathë kaçkavall të grirë dele

2 lugë galetë

1 vezë

1 tufë majdanoz

1 thelbi hudhër

2 lugë plot miell

 

Për salcën me speca:

200gr salcë domatesh                                                                                                                                                                            3 speca (1 i kuq, 1 i verdhë, 1 jeshil)                                                                                                                                                                                                           vaj ulliri                                                                            kripë                                                                                                                                                                                                           piper

 

Përgatitja:

Lajmë dhe pastrojmë specat duke i hequr fijet dhe farat e brendshme dhe i presim në copa me madhësi të njëjtë.

I kavërdisim në pak vaj ulliri në zjarr të lartë derisa të marrin ngjyrë duke i përzierë shpesh. I rregullojmë me kripë, shtojmë salcën e domateve duke i përzierë të gjitha bashkë dhe i lëmë në zjarr të ulët të gatuhen për rreth 20 minuta.

Në një tas, bashkojmë mishin e grirë të viçit, vezën, djathin e grirë, galetën, majdanozin dhe hudhrën e grirë hollë dhe i përziejmë me kujdes me dorë derisa të përftojmë një përbërje homogjene të cilës i shtojmë edhe pak kripë e piper (kujdes, pasi djathi kaçkavall është vetë i kripur).

Lagim duart dhe formojmë qofte të vogla me madhësinë e një arre, i kalojmë në miell dhe i skuqim për pak minuta në një tigan tjetër me pak vaj ulliri duke i përzierë shpesh derisa të marrin ngjyrë të artë.

Në fund, shtojmë qoftet tek salca me speca dhe e servirim të ngrohtë ose në temperaturë ambienti.