Ballina Kulinari Receta e ditës/ Patate me proshutë dhe brokoli

Receta e ditës/ Patate me proshutë dhe brokoli

Përbërësit:

450 gr patate
450 gr brokoli
1 ½ e filxhanit të gatuara
proshutë e prerë në kuba
30 ml krem supë të kërpudhave
30 ml qumësht, ¼ e filxhanit,
majonezë 1 filxhan
djathë, parmesan të integruar

Përgatitja:

Nxehe furrën deri në 190 gradë C. Spërkate një tepsi prej 22×33 cm me sprej për gatim. Mbuloje fundin e tepsisë duke shtruar patatet.

Shtoje një shtresë me brokoli, pastaj shtoje proshutën mbi brokoli.

Në një enë të vogël, përzini së bashku supën e kërpudhave, qumështin dhe majonezën. Derdhe këtë përzierje në tepsinë ku janë përbërësit e tjerë dhe mbuloji me djathin parmesan.

Gatuaji pa i mbuluar, në furrën e nxehur më parë, për 40 minuta.