Përbërësit:
500 gr kungull i madh
2 mollë
2 qepë
një lugë gjalpë
lëng zarzavatesh 1 litër
kripë, piper, vaj
Përgatitja:
Fillojmë recetën tonë me qepën: grijeni hollë dhe skuqeni në një tigan me gjalpë. Kur të ketë marrë ngjyrë të artë, pudroseni me dy lugë kerri.
Hidhni brenda një gotë lëng zarzavatesh, pasta shtoni tulin e kungullit të prerë me copa të vogla dhe mollën e prerë më parë me kuba të vegjël. Shtoni kripë e piper dhe përzieni mirë. Mbylleni me një kapak dhe prisni 20 minuta. Kur të shihni që përbërësit janë zbutur mirë, transferojini në mikser dhe grijini derisa të bëhet krem homogjen.
Hidhni kremin e sapo përgatitur në një tenxhere dhe shtoni dy gota të tjera lëngu zarzavatesh. Lëreni të zihet akoma për disa minuta. Në se dëshironi një supë më të trashë, prisni derisa të bëhet e ngjeshur.
Shërbejeni menjëherë, duke i shtuar sipër një fije vaji ulliri e shoqëruar me bukë të thekur.