Përbërësit për 4 persona:
600 gr. patate
200 gr. djathë kaçkavall, i butë, i grirë
2 thelpinj hudhre të prera hollë
100 ml. verë e bardhë
200 ml. krem qumështi
2 të kuqe vezësh
2 lugë gjelle majdanoz
60 gr. gjalpë
kripë dhe piper
Përgatitja:
Lani shumë mirë patatet; i lyeni me pak gjalpë dhe në vazhdim i mbështillni me letër alumini. I piqni në furrë për 1 orë, derisa të zbuten.
Menjëherë më pas u hiqni cipën: i prisni në copa të mëdha dhe i vendosni në një enë të lyer me gjalpë.
Sipër patateve hidhni pak djathë të trashë të butë, të grirë trashë.
Rrihni kremin e qumështit me verën, të kuqet e vezëve dhe kripën e piperin. Shtoni djathin e grirë, hudhrën, majdanozin dhe i përzieni mirë të gjitha materialet.
I spërkatni patatet me masën prej djathi dhe I piqni derisa djathi të shkrijë.
Pas kësaj gatimi mund të serviret.